Bahan-bahan ( 6 biji )
- 1 keping Puff Pastry
- *Bahan-bahan A*
- 1/4 cawan Gula Halus
- 1/4 cawan Susu Cair atau Susu Segar
- 1/4 cawan Whipping Cream
- 3 biji Telur Kuning
- 1/4 sudu kecil Vanilla Extract
Cara-cara
- Panaskan oven, 200ºC.
- Masukkan semua bahan-bahan A dalam mangkuk dan pukul sampai sebati. Ditapis dan diketepikan.
- Potongkan puff pastry kepada 6 keping bentuk bulat. Cucuk permukaan puff pastry yg telah dipotong dgn garpu.
- Masukkan puff pastry yg dipotong ke dalam tin muffin.
- Isilkan campuran telur ke dalam setiap puff pastry 3/4 penuh.
- Bakar selama 20 minit. Biar sejuk dalam tin muffin selama 5-10 minit sebelum dikeluarkan.
0 comments:
Post a Comment