Roti france


France-bread

guna bread maker



Bahan-bahan ( 3 ketul )

  • 190ml air
  • 230g tepung roti
  • 60g tepung
  • 2/3 sudu kecil garam
  • 1/2 sudu kecil lemon jus
  • 3g yis kering

Cara-cara

  1. Masuk semua bahan-bahan ke dalam bread maker. On kan
  2. Bila dah siap, keluarkan adunan. Tekan-tekan untuk keluarkan angin. Bahagikan kepada 3 bahagian. Biarkan 20minit
  3. Kemudian buatlah bentuk panjang atau apa-apa saja bentuk yang disukai. Penaik dalam oven pada suhu 35-40 degree selama 50-60 minit.
  4. Keluarkan dari oven. Penaikkan suhu oven pada 200 degree. Sementara tu potong memanjang dengan pisau pada bahagian atas roti. Sapu dengan sedikit olive oil pada bahagian potongan tadi. Spray air pada roti.
  5. Bakar selama 15-20minit

0 comments:

Post a Comment