ROTI WALNUT BERKISMIS


Wulnut1

Guna breadmaker

Bahan-bahan ( 10 biji )

  • 280g tepung roti
  • 140g air
  • 20g telur
  • 18g skim milk
  • 18g gula
  • 3g garam
  • 55g marjerin
  • 3g dry yeast
  • * 50g wulnuts
  • * 50g raisin
  • -telur untuk glis

Cara-cara

  1. Masukkan semua bahan-bahan kec * ke dalam breadmaker. ON kan. Bila bunyi untuk masukkan bahan, masukkan pula wulnuts dan raisin.
  2. Bila dah siap, bahagikan adunan kepada 10 bahagian. Rehatkan selama 10 minit
  3. Kemudian buatlah bentuk bulat. Tekan sikit biar jadi leper. Gunting bahagian tepi kepada 6 bahagian. Biarkan sehingga naik 2 kali ganda
  4. Sapu dengan telur dan bakar dalam oven pada suhu 180C selama 14minit

0 comments:

Post a Comment