Bahan-bahan ( 50 biji(ikut saiz) )
- *2 cawan kelapa parut kering
- *1/2 cawan susu pekat manis
- *1/4 cawan gula
- *1 camca besar majerin
- *1camca besar mentega
- 1 1/4 cawan tepung naik sendiri
- 1/4 cawan tepung beras
- 1 cawan nestum
- 160 gm mentega
- 1/4 cawan gula halus
- 1 biji telur
- 1 camca teh esen vanilla
Cara-cara
- Gaul semua bahan bertanda * (untuk inti)hingga sebati dan tepikan.
- Ayak kedua jenis tepung dan campur dengan nestum.
- Krim mentega dan gula hingga sebati.Masukkan esen vanilla dan telur,pukul hingga sebati.
- Masukkan campuran tepung dan gaul jadi doh.
- Canai setebal 5 mm dan terap dengan acuan bulat bergerigi.Letak dalam acuan tart dan rapikan.
- Letak anggaran 1 sudu inti kelapa tadi (tak perlu padatkan).Bakar dgn suhu 180 C selama 10 minit atau hingga masak.
0 comments:
Post a Comment