Senang dimasak, sedap dimakan!
Bahan-bahan ( 12 Puff )
- 2 keping Puff Pastry
- 1 tin Tuna (ketulan dlm minyak/air)
- 1 biji Bawang Besar (dicincang)
- 1/2 cawan Jagung (dlm tin atau frozen)
- 2 sudu besar Mayonnaise
- Sedikit garam dan lada hitam
- 1 biji telur (dipukul dgn sedikit susu segar)
Cara-cara
- Buangkan minyak/air dalam tin, tuangkan tuna ke dalam mangkuk besar.
- Masukan bawang besar yang dicincang, jagung, mayonnaise, garam and lada hitam. Kacau hingga rata dan ketepikan.
- Puff pastry dipotong dan dibahagikan 6 keping.
- Isikan satu sudu besar tuna ke atas pastry. Lipatkan pastry dan tutup hujungnya degan garpu. Ulang sampai habis.
- Sapukan puff degan telur. Bakar puff pada suhu 200C selama 20minit.
0 comments:
Post a Comment