BISKUT KELAPA


bahan

  • 250 g butter
  • 200 g gula kastor
  • 1 biji kuning telur
  • 1 s/t esen vanilla
  • 2 cawan kelapa kering
  • 1 cawan tepung ubi ] diayakkan
  • 1 1/2 cawan tepung gandum ]
  • bahan hiasan...ceri merah dan hijau di potong kecil

Cara

  • Tepung yg telah diayak digaulkan dengan kelapa supaya samarata.
  • Pukul butter dan gula sehingga sebati.
  • Masukkan telur dan esen vanila dan gaul lagi.
  • Masukan kelapa yg telah digaul rata dengan tepung tadi.
  • Gaulkan sehingga menjadi doh.
  • Canaikan dan terplah mengikut acuan kegemaran.
  • Hiaskan dengan bahan hiasan dan bakar selama 15 minit dalam suhu 180'C.
  • Sejukkan sebelum simpan dalan bekas kedap udara.

0 comments:

Post a Comment