idea dr tenet, resepi crepe dr majalah rasa..leh jugak guna resepi mil crepe yani...
Bahan-bahan ( 3 biji kek comei )
- 50gm gula
- 5gm garam
- 6 biji telur
- 20gm butter-cairkan
- 200gm tepung gandum
- 500ml susu segar
- choc frosting secukupnye
Cara-cara
- campurkan butter ngan gula, garam n masukkan telur satu persatu, kacau sebati.
- masukkan tepung dan susu, kacau sebati.
- tapis bancuhan tadi.
- panaskan non-stick pan, griskan ngan minyak/butter sikit dan masukkan satu sudu makan adunan tadi, ratakan nipis2.
- biarkan kekuningan, angkat.
- letak satu crepe, sapu choc frosting atasnya (nipis aje), tutup ngan crepe, sapu choc lagi n seterusnya hingga habis. salut seluruh kek ngan lebihan choc frosting tadi.
- masukkan dalam fridge, biar choc beku, hidangkan.
- selain tu, leh makan crepe cara lain. salut potongan kecil sosej yg dipanggang atau makan ngan jem/custard..kalu nak melayu sket, makan ngan sambal ikan bilis..hehehe
0 comments:
Post a Comment