ROTI JAGUNG MANIS BERKISMIS


Roti_jagung_myresipi

Breadmaker Recipe

Bahan-bahan ( 1 loaf )

  • 220 gm susu segar
  • 1 sudu kecil garam
  • 45 gm butter
  • 400 gm tepung gandum / tepung roti
  • 45 gm gula kastor
  • 1/2 sudu kecil bread improver
  • 1/2 sudu kecil bread sofftener
  • 2 sudu kecil yis
  • 1 tin jagung manis dalam tin-tapis,amik isi jer
  • Kismis-mengikut citarasa anda, kalau nak byk letak lebih.

Cara-cara

  1. Bahan2_roti
    • Masukkan semua bahan-bahan mengikut turutan dari atas hingga ke bawah (Kecuali jagung manis dan kismis).
    • Kemudian pilih setting untuk BASIC (Untuk crust saya pilih light).
    • Bila breadmaker dah masuk pusingan ke dua, baru masukkan jagung manis dan kismis-biar sehingga roti masak.
    • Keluarkan dari acuan roti,sejukkan dan potong nipis dgn menggunakan bread slicer.
    • p/s:jika anda ingin memiliki bread slicer, boleh order dgn kak yani, TQ, hehhehe...promote brg jepun nih, hahahahaha...


0 comments:

Post a Comment