Senang murah dan lazat!
Bahan-bahan ( 3-4 org makan )
- 250g Spaghetti (direbus ikut arahan dkt pek) nak guna pasta lain pon bley. penne ke macaroni ke...
- Dada ayam (ambil isi dan potong kiub)
- 5-6 biji Bawang Putih (hiris)
- 1 Kiub pati ayam (or chicken stock sendiri)
- Lada Hitam (cracked atau coarse)
- 1 cawan air
- Garam sekup rasa
Cara-cara
- Tumis bawang putih dengan minyak masak or olive oil sampai naik bau.
- Masukkan isi ayam (kalau nak lg jimat tak payah letak.)
- Lepas tu masukkan air panas atau air rebusan spaghetti.
- Letak kiub pati ayam. (kalau pakai home-made chicken stock skip no.3)
- Masukkan spaghetti, gaul.
- Masukkan garam dan lada hitam. Gaul sekejap, rasa dan terus boleh hidang.
0 comments:
Post a Comment