TAT TELUR 1

Kiriman : Roshayati

Pastri

  • 200g butter
  • 80g gula ising
  • 1 biji telur
  • 360g tepung
  • 1 camt esen vanila

Cara Membuatnya

  • Pukul butter dan gula hingga kembang.
  • Masukkan telur dan vanila. sebatikan.
  • Masukkan tepung dan uli hingga jadi doh.
  • Sejukkan dalam peti ais 2 jam.
  • Terap, isi isian dan bakar. Suhu 190c selama 30 minit.

Filling

  • 6 biji telur - pukul hingga berbuih
  • 480ml air
  • 160g gula
  • 80ml susu sejat/cair
  • 1/2 camt esen vanila

Cara Membuatnya

  • Kacau gula dalam air hingga hancur.
  • Campurkan bahan lain dan kacau sebati.
  • Tuang dalam kulit. Bakar.

0 comments:

Post a Comment