Bahan-bahan ( 1 buku - loyang 8 in )
- 3 biji telur
- 3/4 cwn minyak jagung/minyak masak biasa
- 1 1/2 cwn tpg kek
- 3/4 cwm gula halus
- 1/2 cwn brown sugar
- 1 sudu kecil vanilla
- 1 sudu kecil serbuk bikarbonat soda
- 2 sudu kecil cinnamon powder
- 2 cups carrote yg dah di parut dan di toskan.
- 1/2 cups almonds yg sudah di bakar..(dadu)
Cara-cara
for cream cheese:.- 200g cream cheese 100g butter 100 g icing sugar
- pukul semua bahan hingga putih n kembang.
- Pukul telur sampai kembang, masukkan minyak dan pukul hingga sebati.
- masukan gula halus n brown sugar - pukul hingga sebati gak.
- ayak semua bahan2 kering (tepung kek, cinnamon powder n bikarbonat)
- kemudian masukan bhn2 kering ke dlm adunan telur n kacau hingga sebati.
- masukan carrote n almond. kacau hingga sebati dan sedia utk di bakar pada suhu 180 `C selama 45 min.
- setelah kek betul2 sejuk - sapukan topping cheese.
- bolehlah di hias dgn carrote yg di buat dari gula icing n butter.
- susunlah carrote di ats kek. masukkan ke dlm fridge selama 3 jam sebelum di hidang..
0 comments:
Post a Comment