base swiss roll

S_roll_4

tulip77@myresipi.com

Bahan-bahan ( loyang 4 segi )

  • 6 biji telur gred B
  • 4 oz gula kastor
  • 1 st baking powder
  • 1 st esen vanila
  • 1 sb ovelette
  • 3 oz tepung gandum
  • 1 sb susu tepung
  • 4 oz mentega cair
  • sikit coklat emulco

Cara-cara

  • Telur,gula,ovelet,baking powder,esen vanilla,tepung gandum dan susu tpg di masukkan dlm bekas dan dipukul dgn kelajuan max. sehingga gebu (5-7minit)
  • Masukkan mentega cair,kemudian kacau rata guna sudip kayu
  • Asingkan sedikit adunan tadi dlm 3sb ke dalam bekas lain,kemudian masukkan coklat emulco.Kacau rata kemudian masukkan adunan coklat ini ke dalam piping bag
  • Loyang di sapu sekeliling dgn butter dan di alas dgn grease peper.Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang kemudian ratakan permukaannya.Paipkan adunan coklat td di atas adunan yg diratakan dlm loyang.Lorekkan/corakkan dgn menggunakan lidi dari atas ke bawah.
  • Boleh juga buat corak2 lain ikut suka.
  • Bakar dlm oven selama 20 minit dgn suhu 170darjah celcius.

0 comments:

Post a Comment