Bahan-bahan ( loyang 4 segi )
- 6 biji telur gred B
- 4 oz gula kastor
- 1 st baking powder
- 1 st esen vanila
- 1 sb ovelette
- 3 oz tepung gandum
- 1 sb susu tepung
- 4 oz mentega cair
- sikit coklat emulco
Cara-cara
- Telur,gula,ovelet,baking powder,esen vanilla,tepung gandum dan susu tpg di masukkan dlm bekas dan dipukul dgn kelajuan max. sehingga gebu (5-7minit)
- Masukkan mentega cair,kemudian kacau rata guna sudip kayu
- Asingkan sedikit adunan tadi dlm 3sb ke dalam bekas lain,kemudian masukkan coklat emulco.Kacau rata kemudian masukkan adunan coklat ini ke dalam piping bag
- Loyang di sapu sekeliling dgn butter dan di alas dgn grease peper.Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang kemudian ratakan permukaannya.Paipkan adunan coklat td di atas adunan yg diratakan dlm loyang.Lorekkan/corakkan dgn menggunakan lidi dari atas ke bawah.
- Boleh juga buat corak2 lain ikut suka.
- Bakar dlm oven selama 20 minit dgn suhu 170darjah celcius.
0 comments:
Post a Comment