Bahan-bahan ( 100 biji )
- 300gram mentega
- 350gram tepung gandum
- 150gram tepung jagung
- 100gram gula icing
- 1/2 sudu esen vanilla
- 100gram buah buahan campuran
- 50gram coklat chips
- manik warna untuk hiasan
Cara-cara
- Tepung gandum & tepung jagung diayak bersama - ketepikan seketika
- Pukul mentega & gula ising hingga kembang
- Masukkan esen vanila ke dalam adunan mentega tersebut
- Masukkan buah buahan campuran (mix fruit) & coklat chips ke dalam adunan mentega. Kacau sehingga sebati
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit & uli hingga menjadi doh lembut
- Bulatkan doh kecil2 dan masukkan ke dalam cawan kertas
- Hiaskan dengan manik warna - jika suka
- Kemudian boleh lah dibakar pada suhu 150C selama 20-30 min
0 comments:
Post a Comment