BEBOLA UBI

04062008468

chelin@myresipi.com

Bahan-bahan ( 3org )

  • 500g Japanese Sweet Potatoes
  • 1/2 sdk garam
  • 3sb gula halus
  • 1sb tepung
  • 1 telur kuning
  • extra tepung untuk buat bebola
  • minyak untuk menggoreng

Cara-cara

  • rebus ubi sampai empuk, lepastu lenyek biar hancur dan hilang ketul ketul..
  • masukkan garam, gula dan 1sb tepung tadi. gaul sampai rata.
  • masukkan telur kuning dan gaul lagi sampai sebati.
  • adunan memang lembik dan melekik. tepungkan tangan baru cubit sedikit adunan tadi dan gentel lah biar jadi bebola.
  • bila dh jadi bola gaul lagi dengan tepung lepas tu goreng gampai garing golden brown gitu.
  • tips: bebola tuh buat kecik2 baru sedap. and make sure masa gentel tuh tangan bertepung ,ini spy senang nak gentel.

0 comments:

Post a Comment