KEK PISANG CARROT

Dsc01205

Bahan-bahan ( 1 biji Kek )

  • 3 cwn / 295 gram tepong biasa
  • 2 cwn / 300 gram gula
  • 4 biji telor ayam (B grade)
  • 1 cwn minyak sunflower
  • 1 sudu teh kecil baking soda
  • 2 biji buah pisang(di lenyek)
  • 2 biji karot/lobak(di sagat)

Cara-cara

  • Dsc01204 - masukan gula,telor dan minyak dan dipukul sehingga kembang,
  • - Ayakkan tepong tadi bersama baking soda dan ketepikan
  • - setelah telor,gula dan minyak tadi kembang,campurkan tepong yg telah diayak tadi
  • Dsc01207 - kacau sehingga sebati dan masukan kedlm acuan tadi dan bakar (boleh juga guna paper cup...lagi comel...)
  • - suhu ketuhar Oven 170C dlm masa 45 min tanpa di buka.
  • - klu terlebih manis boleh kurangkan gula,kadang2x pisang juga dah manis...
  • selamat mencuba...

0 comments:

Post a Comment