Bahan-bahan ( 60-70 keping )
- 140g butter- suhu bilik
- 70g gula halus
- 1 biji telur
- sedikit esen vanila
- 200g tepung
- 1/2 sudu kecil baking powder
- 5 pek haw flakes
Cara-cara
- Pukul butter sehingga jadi bentuk krim
- Masukkan gula pukul sehingga putih.
- Kemudian masukkan telur dan esen vanila. pukul sehingga sebati.
- Ayakkan tepung dan baking powder ke dalam no.3.
- Lepas tu masukkan pula haw flakes. Buka sekeping-sekeping. Kacau biar semua bergaul rata.
- Bahagi adunan kepada dua bahagian. Taburkan sedikit tepung ke atas papan canai. Buatlah bentuk bulat dan memanjang. Lepas tu balut dengan oven paper. Simpan dalam peti sejuk 1-2 jam.. (atau sehingga keras utk senang dipotong)
- Potong setebal 7mm. Kemudian bakar selama 15 minit dgn suhu 180C.
0 comments:
Post a Comment