Sumber: 1001 resepi /Umi Amir
Bahan-bahannya:
- 2biji telur
- 50gm gula halus
- 10gm tepung jagung
- 15gm serbuk coklat
- 25gm tepung gandum
- ½ sudu teh ovellete
- 25gm mentega (cairkan)
- ½ sudu teh esen vanilla
- Jem strawberry secukupnya.
- Campurkan tepung gandum, tepung jagung dan serbuk koko then ayakkan
- pukul telur, gula dan ovellete hingga kembang.(pastikan betul2 kembang)
- Masukkan bahan2 yang diayak tadi gaul perlahan hingga tepung hilang dari
- pandangan.
- Akhir sekali masukkan mentega yang telah dicairkan.Gaul sebati.
- Tuang dalam loyang ukuran 22cm yang telah dilapik kertas, adunan lebih
- kurang setinggi 2cm.
- Bakar dalm oven selama 10 minit suhu 180ºc.
- Angkat dan balikkan ke atas kertas roti yang telah ditabur gula halus atau serbuk koko.
- Sapukan jem ¾ adunan lalu digulung kemas dan wrape dengan cling film.Boleh dipotong dan dihidangkan bila sudah sejuk.
0 comments:
Post a Comment