Bahan-bahan ( 36cmX36cm@30cmX30cm pun boleh. )
- 6 biji telur gred A @ B
- 4oz(100gm) gula castor
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1 sudu bsr ovelet
- 1 sudu besar susu tepung
- 3oz(75gm) tepung gandum
- 4oz(100gm) mentega
- sedikit coklat emulco
- jem@kaya@cream secukupnya
Cara-cara
- Telur, gula, ovelet, baking powder, esen vanilla, tepung gandum dan susu tpg dipukul dgn kelajuan maksima sehingga gebu (5-7minit)
- Masukkan mentega cair, kemudian kacau rata.
- Asingkan sebahagian drpd adunan tadi (lebih kurang 1 1/4 cwn) ke dalam bekas lain, kemudian masukkan coklat emulco. Kacau rata kemudian masukkan adunan coklat ini ke dalam piping bag.
- Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang kemudian ratakan permukaannya.
- Paipkan adunan coklat td di atas adunan yg diratakan dlm loyang
- Lorekkan/corakkan dgn menggunakan lidi dari atas ke bawah. Bakar dlm oven selama 20minit dgn suhu 170darjah celcius.
- Apabila kek sudah masak terbalikkan ke atas sekiping kertas kemudian sapukan jem sehingga rata.
- Setelah jem disapu rata,gulung kek tadi perlahan2 sehingga kemas. Siap
0 comments:
Post a Comment