Bahan-bahan ( lebih kurang 100 kpg ikut besar,kecil penerap biskut )
- 600 g tepung sagu
- 100 g tepung gandum
- 300 g butter
- 300 g gula tepung/icing
- 150 g kelapa kerisik -(kelapa kering dlm tin di sangar kecoklatan dan kisar halus)
- 2 biji telur
- 1 sk baking powder
- 1 sk coconut essence
- 1 sk garam halus
- ceri merah - potong kecil utk hiasan
Cara-cara
- Kedua2 tepung disangar hingga ringan,sejukkan dan diayak
- Gula dipukul bersama butter hingga rata, masukkan telur satu-persatu dan masukkan coconut essence.
- Seterusnya masukkan kerisik, serta tepung2 dan baking powder sambil diuli hingga sebati.
- Adunan dicanai dan diterap lalu disepit dan hias di tengah2nya dgn ceri merah.
- Bakar dgn suhu 150C selama 15-20 min.
0 comments:
Post a Comment