ROTI COOKIE

Roticookie

Bahan-bahan ( 15 biji )

  • 100g roti (plain bread)
  • 40g fresh milk
  • 25g telur (1/2 biji)
  • 1 sudu besar mentega
  • 2 sudu besar tepung gandum
  • 40g dry fruit

Cara-cara

  • Potong dadu roti kecil-kecil. Panaskan oven sehingga 180 degree.
  • Masukkan fresh milk, telur dan tepung ke dalam mangkuk. Kacau biar sebati. Kemudian masukkan butter yang telah dicairkan. Kacau lagi.
  • Masukkan roti dan dry fruit. Kacau serata. Kemudian buat bentuk bulat kecil-kecil.
  • Bakar selama 15~20 minit.
TIP:
  • Kalau nak lagi rangup, roti tu hendaklah dikeringkan dulu dan hancurkan jadi macam bentuk breadcrumbs. Masa bakar pun kena pendekkan iaitu 12~13 minit.

0 comments:

Post a Comment