BISKUT WHOLEMEAL

Dsc05049-1

chiany2605@myresipi.com


Bahan-bahan ( 50 - 60 biji )

  • 200 gm butter
  • 100 gm gula castor
  • 90 gm gula perang
  • 270 gm tepung gandum
  • 100 gm tepung wholemeal
  • 30gm toasted sesame seeds (bijian) - dikisar
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp garam

Cara-cara

  • Goreng bijian tanpa minyak, kisar and tepikan dulu [saya pemalas sekadar pakai lesung je]
  • Pukul gula dan butter sehingga lembut. [Original resipi gunakan gula castor je, tapi campur gula perang lagi enak]
  • Campurkan dengan bahan-bahan lain hingga menjadi doh.
  • Canai setebal 1/4 tebal dan potong dengan cutter bulat.
  • Bakar selama 15-20 minit dengan suhu 175C
  • Sejuk-kan sebelum stor dalam tupperware

0 comments:

Post a Comment