Bahan-bahan ( 2-3 org )
- 2 ekor ikan talapia
- 10 btg cili api (nak lebih pun boley)
- 4 ulas bawang merah
- 1 ulas bawang putih
- 1 inci halia
- Sedikit belacan
- 1/2 cwn air asam jawa
- Garam, gula & kunyit
Cara-cara
- Gaul talapia ngan garam dan kunyit. Goreng shg garing. Ketepikan.
- Tumbuk bawang merah, bawang putih, cili api dan belacan.
- Panaskan 2 sb minyak dlm kuali. Tumis bhn tumbuk td.
- Stlh wangi, masukkan air asam jawa. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Bila hampir kering, tutup api. Curah atas talapia td. Sodap makan ngan nasik paneh..
1 comments:
Assalamualaikum!
Salam perkenalan Zanie!dah 2-3 kali jenguk2 rumah you, ni baru ada masa nak tegur.
dekat mana i nak tengok 'about you'?
Post a Comment