Bahan-bahan ( 7" loyang bulat )
Bahan A- 180 gram mentega
- 20 gram serbuk koko, diayak
- 120 gram tepung naik sendiri, diayak
- 1 sudu teh baking powder, diayak
- 170 gram gula kaster
- 3 biji telur (kita guna saiz B)
- 250 gram krim keju
- 60 gram gula kaster
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1 biji telur
Cara-cara
- Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
- Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.
- Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
- Tuangkan baki adunan A.
- Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins atau dikukus selama 1jam atau sehingga masak.Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.
- kita bakar 50minit pun dah cukup
- kalau koko powder tu kaler gelap lagi cantik kek nih :)
0 comments:
Post a Comment