Bahan-bahan ( 1 loyang )
- 3 biji telor
- 150-170 gm gula pasir
- 180gm suji
- 700ml santan
- 100ml jus pandan{6 helai daun pandan dikisar bersama 100ml air kemudian ditapis}
- 1/2 sdt garam
- 100gm butter {dicairkan}
- 50gm tepong gandum
- sedikit pewarna kuning
Cara-cara
- sediakan loyang yg dah digris dgn minyak atau butter
- pukul gula dan telor hingga sebati ..
- sediakan periuk non-stick..pastu masukan adunan telor td,suji,santan,jus pandan,garam,tepong gandum,..masak dgn api perlahan hingga pekat..
- bila dah pekat tutup api dan masukkan butter yg telah dicairkan tadi kacau smpai sebati...
- tuang adunan suji kedlm loyang dan bakar pada suhu 190 selama 1 jam..
- bila dah siap tunggu sehingga sejuk baru dipotong..
0 comments:
Post a Comment