boleh buat utk minum petang :)
Bahan-bahan ( 6 orang )
- 1 cawan gula
- 2 sudu tepung jagung
- 1 cawan air
- 1 sudu jus lemon
- 1/4 cawan gelatin strawberry
- 1 liter strawberry dipotong nipis
- 1 acuan pie yang siap dibakar 9-inch (boleh beli adunan yg dah siap)
Cara-cara
- Campurkan gula, tepung jagung dan air. Panaskan dengan api sederhana sehingga menjadi pekat. Kacau selalu.
- Jauhkan daripada dapur, dan masukkan jus lemon dan serbuk gelatin (boleh juga guna pewarna kalau mahu). Kacau sehingga adunan menjadi pekat.
- Letakkan strawberry di dalam adunan pai yang telah dibakar selama 25 min pada suhu 175C. Curahkan adunan yg dah pekat tadi ke atas strawberry.
- Sejukkan dalam peti selama lebih kurang 4 jam.
- Boleh lah di makan..:)
0 comments:
Post a Comment