Bahan-bahannya
- 5-8 batang lada kering
- 5 ulas bawang putih
- 5 cm halia
- 1 sm ketumbar biji
- 1 cawan tepung beras
- 1 cawan tepung kentang (potato flour/starch)
- 1 biji telur
- 1/2 st soda bikarbonat
- secukup garam dan serbuk perasa (tak payah pakai serbuk perasa pun dah cukup sedap )
- secukup air ( resepi kat BH tak cakap pakai air so KC taruk ajelah tapi sorrylah lupa nak sukat. Buat macam adunan tepung goreng pisang.
- Kisar lada kering, bawang putih, halia dan ketumbar biji.
- Satukan bahan2 kisar dengan tepung beras, tepung kentang, garam, serbuk perasa, telur, soda bikarbonat dan air.
- Masukkan kepak ayam ke dalam rempah/adunan di atas. Gaul rata, kemudian goreng terendam hingga kuning keemasan.
0 comments:
Post a Comment