Bahan-bahannya
- 200 gm Top flour
- 70 gm tepung kastad
- 100 gm Nestum
- 75 gm gula halus
- 180 gm mentega
- 1 biji telur
- ½ sudu teh baking powder
- 60 gm cokelat rice
- 250 gm cokelat coating/mohrenglanz (eg.brand Tulips)-dicairkan
- sedikit hundreds & thousands (berwarna-warni)
- Campurkan Top flour, tpg kastad, nestum, baking powder dan cokelat rice lalu diketepikan. Pukul mentega dgn gula hingga kembang sedikit , dan masukkan telur lalu pukul lagi hingga rata. Selanjutnya, tuangkan campuran tepung tadi,
- gaul rata hingga sebati. Kemudian canai dan terap dengan acuan biskut hati atau mengikut citarasa anda. Bakar selama kira-kira 20 - 25 minit. Sementara menunggu biskut sejuk, cairkan cokelat dulu dgn kaedah double-boiling. Celupkan separuh biskut tadi dgn cokelat cair dan taburkan hundreds & thousands ke atasnya.
0 comments:
Post a Comment