Sumber : Bro Rozzan
Bahan-Bahan
- 250 gm tepung gandum
- 230 gm gula (kurangkan sedikit jika anda penawar)
- 400 ml santan kotak
- 200-250 ml air
- 4 biji telur - kocok sedikit
- 1 kotak krim jagung (cream style corn) - 380 gm
- 50 gm jagung (whole kernel corn)- optional
- 2 sudu besar minyak sapi QBB
- 1 sudu teh garam
- 1 sudu teh pewarna kuning
- 1 sudu teh serbuk vanilli
- Tepung, gula, minyak sapi, air dan santan disatukan dan kacau rata-rata.
- Masukkan krim jagung, jagung, telur, vanilli, pewarna, garam dan kacau terus.
- Panaskan loyang di dalam oven dan sapu sedikit minyak/m.sapi.
- Keluarkan loyang dan tuang adunan tadi ke dalamnya.
- Bakar selama 40-50 minit atau hingga kekuningan dgn suhu 180-200 darjah Celsius.
- Jika gunakan acuan yg kecil & adunannya tak tebal, masa membakarnya sekitar 20-25 minit.
0 comments:
Post a Comment