MARBLE CHEESE CAKE

Dsc01046

resipi by my .........

Bahan-bahan ( 8 orang )

  • (a) 500g krim keju. 50g gula.
  • (b) 230G Krim putar( topping cream).
  • (c) 5 biji kuning telur.
  • (d) 120g tepung.
  • (e) 1 biji Parutan kulit.
  • (f) 5 biji putih telur, 120g gula . 1 sudu jus limau
  • (g) 50g coklat , 1 sudu besar s

Cara-cara

  • Putar (a) sehingga lembut dan gebu. Campur(b) dan putar hingga tidak berbintil2.
  • Tambah (c) dan putar hingga sebati. Campur (d) dan (e). Kacau sehingga sebati. KetepiKAN SEBENTAR.
  • Pukul putih telur di (f) sehingga kembang. tambah bahan2 ramuan lain dan terus memukul hingga kembang. Adun adunan putih telur dengan keju dengan sempurna.
  • Cairkan coklat di (g). Campurkan susu ke dalam dan adun dengan 200g aduan keju hingga sebati. sapukan minyak dan alaskan kertas minyak di acuan.
  • Tuang 1/3 inti keju biasa ke dalam acuan. Tuang inti coklat keju ke atas. Tuang lagi baki inti keju biasa di kedua.dua lapisan.
  • Masukkan baki coklat keju ke dalam beg paiping kertas dan paipkan garisan( suka hati masing2). Guna lidi untuk membuat garisan bengkang bengkok di permukaan.
  • Bakar 150C SELAMA 90 MINIT sehingga kuning keemasan.

0 comments:

Post a Comment