resipi by my .........
Bahan-bahan ( 8 orang )
- (a) 500g krim keju. 50g gula.
- (b) 230G Krim putar( topping cream).
- (c) 5 biji kuning telur.
- (d) 120g tepung.
- (e) 1 biji Parutan kulit.
- (f) 5 biji putih telur, 120g gula . 1 sudu jus limau
- (g) 50g coklat , 1 sudu besar s
Cara-cara
- Putar (a) sehingga lembut dan gebu. Campur(b) dan putar hingga tidak berbintil2.
- Tambah (c) dan putar hingga sebati. Campur (d) dan (e). Kacau sehingga sebati. KetepiKAN SEBENTAR.
- Pukul putih telur di (f) sehingga kembang. tambah bahan2 ramuan lain dan terus memukul hingga kembang. Adun adunan putih telur dengan keju dengan sempurna.
- Cairkan coklat di (g). Campurkan susu ke dalam dan adun dengan 200g aduan keju hingga sebati. sapukan minyak dan alaskan kertas minyak di acuan.
- Tuang 1/3 inti keju biasa ke dalam acuan. Tuang inti coklat keju ke atas. Tuang lagi baki inti keju biasa di kedua.dua lapisan.
- Masukkan baki coklat keju ke dalam beg paiping kertas dan paipkan garisan( suka hati masing2). Guna lidi untuk membuat garisan bengkang bengkok di permukaan.
- Bakar 150C SELAMA 90 MINIT sehingga kuning keemasan.
0 comments:
Post a Comment