Sumber: The Big Book of Beautiful Biscuits /Diana
Bahan-bahannya
- 4 cawan rice bubbles
- 1 cawan kelapa kering (dessicated coconut)
- 1/2 cawan serbuk koko
- 1 1/2 cawan gula aising
- 1 cawan sultanas
- 250 gram coklat hitam
- Campurkan rice bubbles, kelapa kering, serbuk koko yang telah diayak, gula aising dan sultana didalam mangkuk.
- Cairkan coklat hitam menggunakna teknik double boil. Campurkan kedalam adunan kering dan gaul rata.
- Sendukkan adunan kedalam mangkuk keras dan masukkan kedalam peti ais sehingga biskut set.
- Sedia untuk dihidang.
- Coklat yang telah dicairkan menggunakan teknik double boil, hendaklah disejukkan sedikit. Bila ia telah suam-suam panas baru dituang kedalam adunan.
- Ini untuk mengelakkan dari rice bubbles tersebut lemau bila terkena panas dari coklat tersebut.
0 comments:
Post a Comment