





Bahan-Bahan
- 375 gm (1 ½ buku)mentega
- 1 sudu teh vanilli
- 6 biji kuning telur
- 2 cawan (mumbung) gula pasir - dikisar halus
- 1½ cawan tepung naik sendiri
- 300 gm badam / gajus (dipotong kecil-kecil , dibakar kira-kira 10 minit)
- 1 kg rolled oats (dibakar kira-kira 10 minit)
Peraturan
- Kacau mentega , gula dan vanilli hingga kembang. Masukkan telur sebiji-sebiji lalu dikacau lagi hingga pekat. Kemudian masukkan tepung yang telah di gaul bersama badam/gajus tadi. Akhir sekali , masukkan rolled oats dan kacau hingga sebati. Ambil adunan sedikit-sedikit ,taruh atas dulang pembakar lalu dibakar sehingga kekuningan. (Dulang pembakar hendaklah di sapu dgn sedikit mentega agar biskut tidak melekat.)
0 comments:
Post a Comment