Sumber : Rozzan
Bahan-bahannya :
- 20 biji kuning telur
- 6 biji putih telur
- 6 oz tepung Hong Kong
- 10 oz gula halus
- 16 oz mentega
- 2 sudu makan susu manis
- 1 sudu makan ovalet
- 2 paket serbuk santan segera
- 6 paket choc. Kandos (36 keping - dipatah dua)- saya gunakan 6 keping chocolate HERSHEY
- 2 paket cheddar cheese diparut (saya gunakan 1 kotak)
- Sedikit warna hijau
- Pukul mentega dan susu hingga kembang.
- Pukul telur, gula, ovalet, tepung dan santan hingga pekat.
- Satukan adunan dan gaul rata. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu bahagian dibiar plain dan yg satu lagi di bubuh pewarna hijau.
- Bakar warna asal selapis dan taburkan cheese parut. Bila masak lapiskan pula dengan warna hijau dan susun secara rawak(rambang) coklat yang telah dipatahkan 4 dan bakar masak.
- Lapiskan semula dengan warna asal dan tabur cheese serta bakar masak. Bakar lagi warna hijau dengan ditaburi coklat. Ulang hingga habis.
0 comments:
Post a Comment