Bahan-bahannya
- 170 gram buah-buahan campuran
- 2 sudu besar jus oren
- 70 gram mentega
- 70 gram krim keju
- 70 gram gula perang
- 2 biji telur
- 1 sudu kecil pes lemon
- 80 gram tepung gandum
- ½ sudu kecil baking powder
- Pukul mentega, krim keju dan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur dan pes lemon dan pukul sebentar.
- Masukkan tepung gandum dan baking powder berselang seli dengan campuran buah yang telah diperap dan gaul sebati.
- Tuangkan adunan kedalam loyang dan bakar pada suhu 170’C – 180’C sehingga masak.
- Kalau mahu anda boleh taburkan kepingan badam diatas adunan kek sebelum dibakar. Sewaktu D mencubanya, selepas D sediakan adunan tepung D masukkan campuran buah-buahan akhir sekali dan gaul sikit bila dah sebati D pun tuang adunan dalam loyang. Beginilah rupa campuran buah-buahan yang telah D perapkan bersama jus oren, meriah warnanya.
0 comments:
Post a Comment