BAHAN (A)
- 15 BIJI KUNING TELUR SEJUK
- 4 BIJI PUTIH TELUR SEJUK
- 270 GM GULA HALUS
- 40 CC AIR SEJUK
- 160 GM TEPUNG HONG KONG
- ¾ SUDU BESAR OVALETTE
- 1 SUDU TEH BAKING POWDER
BAHAN (B)
- 270 GM MENTEGA
- 4 SUDU BESAR SUSU PEKAT
- 2 SUDU BESAR COFFEE OIL
- ¼ SUDU TEH GARAM HALUS
- SEDIKIT PEWARNA MERAH
PERATURANNYA
- PUKUL BAHAN A HINGGA SEBATI DAN KETEPIKAN.
- PUKUL BAHAN B SAMPAI PEKAT.
- MASUKKAN BAHAN B SEDIKIT-SEDIKIT KE DALAM BAHAN A. KACAU RATA-RATA.
- BAHAGI ADUNAN KEPADA 2 BAHAGIAN. SATU DIWARNAKAN MERAH DAN YANG SATU LAGI DIBIARKAN PLAIN. ANDA BOLEH GUNAKAN LOYANG BERUKURAN 9" X 6".
- BAKARLAH 1 LAPIS PLAIN DAN 1 LAPIS MERAH SEHINGGA SELESAI.
0 comments:
Post a Comment