Sumber : B ro Rozzan
Bahan-Bahan
Bahan-Bahan
- 260 gm tepung gandum
- 240 gm gula
- 400 ml santan pekat (dalam kotak/pkt)
- 450 ml air
- 4 biji telur saiz besar - kocok sedikit
- 250 gm isi durian (dilecek)
- 2 sudu besar minyak sapi QBB
- 1 sudu teh garam (atau secukup rasa)
- pewarna kuning (optional)
- secubit serbuk vanilli
Cara:
- Tepung, gula dan air disatukan dan kacau rata-rata.
- Masukkan isi durian, santan pekat, telur, vanilli, pewarna, garam dan kacau terus.
- Masukkan minyak sapi dan ratakan.
- Panaskan loyang di dalam oven dan sapu sedikit minyak/m.sapi.
- Keluarkan loyang dan tuang adunan tadi ke dalamnya.
- Bakar selama 30-40 minit atau hingga kekuningan dgn suhu 180-200 darjah Celsius.
0 comments:
Post a Comment