A B C D E F G


Copy_of_11-09-07_1710

Bahan-bahan ( 1 org )

  • 2 gelas penuh ais kiub
  • 1 cawan dadih apa2 perasa (cincang sedikit)
  • 1/4 biji epal hijau (buang kulit dan dadu kecil)
  • 2 biji fig/ara kering (dadu kecil)
  • 10 biji kacang gajus yang dipanggang
  • Air gula warna merah secukupnya
  • Air gula perang secukupnya
  • 2 sudu jagung 'cream style'
  • Susu pekat manis secukupnya

Cara-cara

  • Masukkan dadih, epal, fig, kacang gajus dan jagung ke dalam mangkuk.Masukkan ais kiub dan sedikit air dalam blander.Kisar hingga halus.Tuangkan ais yang telah hancur ke dalam mangkuk berisi bahan campuran tadi.
  • Siramkan ais ini dengan air gula merah dan perang serta susu pekat.Siap utk hidangan.

0 comments:

Post a Comment