Bahan-bahannya
- 130g tepung gandum }
- 30g tepung jagung }
- 20g serbuk koko } ayak
- ½ sudu kecil serbuk penaik }
- ¼ sudu kecil serbuk kulit kayu manis }
- ¼ sudu kecil garam
- 90g Quaker Oat Segera
- 200g mentega
- 120g brown sugar
- ½ sudu kecil esen vanilla
- Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.
- Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga kental.
- Canai doh di atas papan yg ditabur sedikit tepung. Potong atau terap dan letak atas dulang. Bakar dengan suhu 160 selama 12-15 minit atau sehingga rangup.
- Maklang bakar dengan suhu 170 selama 15 minit. Sebaik-baiknya, biarkan biskut betul-betul sejuk baru makan dan rasa sendiri kerangupan biskut rangup coklat oat yang pasti makan sekali nak lagi.
0 comments:
Post a Comment