TOMYAM GORENG

No picture

Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 200 g ayam
  • 1 labu bawang besar
  • serai (dititik)
  • 2 kiub tomyam atau 1 paket pes tomyam
  • kubis bunga
  • cili padi diketuk (ikut suke kalo nak pedas)
  • jagung muda
  • lobak merak (dipotong baji)
  • minyak masak
  • sedikit air
  • garam
  • Klik di sini untuk isi bahan
  • daun limau purut

Cara-cara

  • Potong ayam kecil2 macam nak masak paprik dan perapkan dengan pes tomyam selama 10 minit)
  • Goreng ayam tadi ngan minyak yang sikit sampai masak. Tak payah garing. Kalau boleh pakai kuali yang tak lekat.
  • Bile ayam dah masak masukkan sebatang serai yang dah dititik dan sayur-mayur tadi. Taklup juga daun limau purut dan cili padi.
  • Kalau kering sangat tambahkan sikit air. Last skali masukkan masukkan bawang besar yang dihiris bulat2.

0 comments:

Post a Comment