No picture
Bahan-bahan ( 2 orang )
- 200 g ayam
- 1 labu bawang besar
- serai (dititik)
- 2 kiub tomyam atau 1 paket pes tomyam
- kubis bunga
- cili padi diketuk (ikut suke kalo nak pedas)
- jagung muda
- lobak merak (dipotong baji)
- minyak masak
- sedikit air
- garam
- Klik di sini untuk isi bahan
- daun limau purut
Cara-cara
- Potong ayam kecil2 macam nak masak paprik dan perapkan dengan pes tomyam selama 10 minit)
- Goreng ayam tadi ngan minyak yang sikit sampai masak. Tak payah garing. Kalau boleh pakai kuali yang tak lekat.
- Bile ayam dah masak masukkan sebatang serai yang dah dititik dan sayur-mayur tadi. Taklup juga daun limau purut dan cili padi.
- Kalau kering sangat tambahkan sikit air. Last skali masukkan masukkan bawang besar yang dihiris bulat2.
0 comments:
Post a Comment