tak tahan tengok keranggupannya dan sudah tentu dalamnya so lembab seperti yang telah dicuba oleh Saudari CT (FRD).
Bahan-bahannya
- Dory/Sutchi Fillet ( potong 2, tekap dgn kitchen towel hingga kering)
- Tepung gandum
- Telur + lada putih + garam secukup rasa (kocok)Breadcrumbs
Cara-caranya
- Salutkan ikan pada tepung kemudian telur dan seterusnya breadcrumbs.
- Perap selama setengah jam. Goreng dengan minyak yang banyak. Hidang bersama coleslaw, baked beans dan french fries.
- Kobis (diracik)
- Lobak merah (diracik)
- Sos coleslaw dalam botol Susu pekat
- Gaulkan kesemua bahan-bahan ini hingga rata. Masukkan dalam peti sejuk sebelum dihidang. Susu pekat tak perlu banyak..hanya untuk balance kan rasa masam pada sos coleslaw )
0 comments:
Post a Comment