Bahan-bahannya
- Biskut Marie - patahkan 4
- 2 biji telur
- 1 cwn gula putih (nak manis tambah lagi)
- 150g butter
- 1/2 cwn koko powder
- 1/2 cwn susu cair (agak2 ajelah...jgn adunan terlalu pekat)
- Cairkan butter didalam periuk kemudian... masukkan koko dan kacau...guna api kecik.
- Telur + gula, pukul ngan whisker dan masukkan dlm periuk tadi. Masukkan sedikit susu cair.
- Last sekali, masukkan biskut marie...gaul sampai kesemua biskut sebati...tutup api. Jgn biarkan biskut terlalu kembang.
- Angkat dan tuang dlm loyang yg dialas dengan alu.foil supaya kek tu tak melekat... Tekan kek hingga padat.
- Masuk dalam fridge, dah keras baru potong menggunakan pisau tajam.
- Cairkan cooking coklat dan curahkan aje atas kek tadi...tabur almond.
- nak masukkan nut, kelapa dan kismis dlm kek pun boleh jika suka..
- mklang buat plain je sbb anak2 tak suka letak macam2 dlm kek...kat atas tu tabur je almond buat penyeri.
0 comments:
Post a Comment