MUFFIN JAGUNG


Dsc09987

Resepi simple, dari buku Muffin dari New Zealand

Bahan-bahan ( 16 biji )

  • 3 cawan tepung gandum
  • 1 sudu teh baking powder
  • 1 sudu teh garam
  • 3/4 cawan gula
  • 50g butter
  • 3 biji telur
  • 1 1/2 cawan susu segar
  • 1 cawan jagung krim dalam tin

Cara-cara

  • ayak tepung, baking powder dan garam ke dalam mangkuk
  • masukkan gula dan gaul
  • buat lubang di tengah-tengah
  • cairkan butter
  • pukul telur dan susu sedikit
  • tuangkan butter, jagung dan campuran susu tadi ke dalam tepung
  • gaulkan hingga sebati
  • tuang 3/4 penuh ke dalam acuan muffin yang telah di gris
  • bakar pada suhu 200 C selama 15 minit atau sehingga muffin melantun macam spring

0 comments:

Post a Comment