PASTRY:-
- 8 oz cream cheese - biarkan suhu bilik
- 1/2 cawan butter atau margerine - biarkan suhu bilik
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- Dlm mangkuk pukul cream cheese & butter hingga rata. Masukkan tepung sikit-sikit sambil terus di pukul hingga semuanya sebati.
- Bulat-bulatkan doh sebesar 1 in tutup dgn cling wrap dan simpan dlm fridge selama 1 jam. Sementara tu buat inti.
- 1/2 pound cendawan - cincang
- 1 biji bawang sederhana besar - cincang
- 2 sudu besar butter atau margarine
- 1/4 cawan sour cream
- 2 sudu besar tepung gandum
- 1 sudu teh garam
- 1/2 sudu teh dried thyme ( optional)
- 1 biji telur
- 2 sudu teh air
- Dlm kuali panaskan butter dan masukkan cendawan & bawang cincang tadi masak hingga lembut. Masukkan sour cream. tepung, garam & thyme kacau rata.
- Alihkan dari stove. Dlm mangkuk kecil mix telur dgn air pukul sikit
- Keluarkan doh dari fridge. Ambik satu doh dan leperkan ukuran 3 in. Brush pastry dgn egg wash tadi letak inti dlm 1 sudu teh kat tgh pastry lipatkan dan sealkan.
- Susun pasrty atas dulang pemakar yg tidak digris. Capukan egg wash atas keseluruhan pastry kemudian bakar selama 10 -12 minit pada suhu 450'F.
0 comments:
Post a Comment