Bahan-bahan utk pastry
- 250ml air
- 125gm mentega
- 150gm tepong gandum
- garam & gula secukup rasa
- 4 biji telor
- Jerang air dan mentega hingga mendidih bersama sedikit garam & gula. Setelah mendidih, masukkan tepong yang telah diayak lalu dikacau hingga sebati (tidak melekat pada bekas). Angkat dan sejukkan sebentar.
- Setelah sejuk, pukul perlahan-lahan sambil masukkan telor satu persatu hingga lembut. Masukkan ke dalam piping bag dan terap ikut bentuk yg disukai. Bakar selama 15 – 20 minit pada suhu 175°C
Sumber: Quick N Easy Treats
Ingredients
- Durian pulp from 12 pcs of durian
- 2 tbsp milk
- 2-3 tsp honey
- 200ml whipping cream
- Beat cream till soft peaked, put aside
- Add durian meat, milk and honey into another bowl and mix till smooth using a wooden spoon.
- Combine cream and durian mixture together till well blended and put in fridge till ready to fill the puffs.
0 comments:
Post a Comment