DURIAN PUFFS

Sumber: Mamimontel (FRD)


Bahan-bahan utk pastry
  • 250ml air
  • 125gm mentega
  • 150gm tepong gandum
  • garam & gula secukup rasa
  • 4 biji telor
Caranya Membuatnya
  • Jerang air dan mentega hingga mendidih bersama sedikit garam & gula. Setelah mendidih, masukkan tepong yang telah diayak lalu dikacau hingga sebati (tidak melekat pada bekas). Angkat dan sejukkan sebentar.
  • Setelah sejuk, pukul perlahan-lahan sambil masukkan telor satu persatu hingga lembut. Masukkan ke dalam piping bag dan terap ikut bentuk yg disukai. Bakar selama 15 – 20 minit pada suhu 175°C
Durian Filling

Sumber: Quick N Easy Treats

Ingredients
  • Durian pulp from 12 pcs of durian
  • 2 tbsp milk
  • 2-3 tsp honey
  • 200ml whipping cream
Method
  • Beat cream till soft peaked, put aside
  • Add durian meat, milk and honey into another bowl and mix till smooth using a wooden spoon.
  • Combine cream and durian mixture together till well blended and put in fridge till ready to fill the puffs.

0 comments:

Post a Comment