BISKUT EMPING RANGGUP



Sumber: Mami Asmah Laili/ Ella (FRD)

Bahan-bahannya
  • 250gm mentega
  • 270 gm gula kaster
  • 160 Tepung naik sendiri-diayak
  • 200gm oats
  • 120 badam cincang
  • 120 gm emping jagung-diramas kasar-kasar
  • 2 biji telur
  • 1 sudu teh vanilla esen
Cara-caranya:-
  • Pukol, mentega, gula dan esen vanila sehingga kembang dan gebu.
  • Masukkan telur dan pukol lagi sehingga rata.
  • Masukkan kan emping, oats dan badam. digaul lagi.
  • Masukkan tepung sampai habis dan dsihaul sehingga rata.
  • Cetak mengikut selara anda.
  • Bakar disuhu panas 170 dalam 15 hingga 20 minit atau sehingga masak.

0 comments:

Post a Comment