THAI CHICKEN WINGS


Sumber: JC

Bahan-bahannya
  • 1 cekak daun ketumbar
  • 3 ulas bawang putih
  • 3 biji cili padi
  • 1 sudu teh serbuk kunyit
  • 2 sudu teh serbuk kari
  • 1 sudu besar gula pasir
  • Garam
  • 3 sudu besar sos ikan nampla
  • 3 pound kepak ayam atau mana2 bahagian yg disukai
  • 1/4 cawan santan pekat
Cara-caranya
  • Kisar semua bahan kecuali santan...Kemudian gaulkan dengan kepak .
  • Perap sekurang kurangnya 3 jam atau bagus semalaman.
  • Grill atau broil kepak sambil disapu dgn santan sekali sekala.
NOTA DARI JC:
  • Boleh juga guna serbuk santan digaul bersama dengan bahan perap. Kemudian bakar dlm oven suhu 375'F hingga masak dan berwarna keperangan.

0 comments:

Post a Comment